26 feb. 2017

Presentaties/lezingen 3 en 4 mei 2017


Wie de presentaties/lezingen gaan houden, tijdens de Week van het Weven 2017 is bekend! Er zal zo mogelijk, ook werk van de presentatie-/lezinggever te zien zijn in het kerkje.

    • Plaats: in het Zeeuwse kerkje in het Nederlands Openluchtmuseum
    • Aanvang: 14.00 uur
    • Duur: 1 uur
    • Kosten: € 5, te betalen in het kerkje.

Programma:


Woensdag 3 mei: Milou Voorwinden over de herwaardering van het (weef)getouw:  "Hoe kan werken op het weefgetouw nieuwe toepassingen opleveren door een tweedimensionaal textiel om te vormen naar een driedimensionale constructie? En, Hoe kan er een nieuwe interactie ontstaan tussen ons lichaam en het textiel wat we dragen?
Dit zijn vragen die Milou Voorwinden de afgelopen jaren, zowel tijdens als na haar studie, hebben beziggehouden.
In 2016 is ze afgestudeerd op ArtEZ hogeschool voor de kunsten aan de afdeling Product Design. Tijdens haar studie heeft ze een steeds grotere fascinatie voor textiel ontwikkeld, en toen ze in 2015 op een uitwisseling naar de textielafdeling van Falmouth University(UK) leerde weven wist ze het meteen; dit is het. Als ontwerper vindt ze het belangrijk om zich helemaal onder te dompelen in een techniek, om vervolgens te kunnen innoveren. Met haar werk wil ze niet alleen een herwaardering van het ambacht weven bewerkstelligen, maar ook het idee van wat een weefsel is onderzoeken en vernieuwen. In deze lezing zal ze alles vertellen over haar ontwerpproces, het belang van het experimenteren en het creëren van driedimensionale weefsels."


Donderdag 4 mei: Babs van den Thillart over eigen werk, een combinatie van weven met andere technieken: 
Babs is gefascineerd is door de onuitputtelijke mogelijkheden van textieltechnieken. Ze verlegt de grenzen van deze technieken en streeft naar het benutten van alle mogelijkheden. Het creëren van beweeglijkheid, driedimensionaliteit en veranderlijkheid in textiel is wat ze het liefst doet. Hierdoor ontstaan constructies en volwaardige producten direct uit de machine. De uitwerking is zowel mogelijk op industrieel als ambachtelijk niveau. Op ambachtelijke machines is continue ruimte voor intuïtieve invloeden die het resultaat verrijken tot een uniek eindproduct. Industriële machines bieden daarentegen eindeloze vrijheid in complexe vormen. Ieder biedt zijn grenzen en zijn mogelijkheden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen