23 mrt. 2017

Vast een voorproefje voor de Week van het Weven:Crafts Council Nederland organiseert in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum en Weefnetwerk op zondag 2 april in het kader van de European Artistic Crafts Days vier gratis workshops in de Houtloods. Aanmelden kan op de dag zelf, maximaal 10 deelnemers.


Zondag 11.00 uur : Weven op een weefraam 
Ga lekker aan de slag en ervaar de verschillende materialen. Dik, dun, egaal, bobbels, repen stof, papier, satéprikkers en van alles wat voorhanden is. Je mag lekker proberen en ervaren! Na afloop mag je het weefraam met weefsel mee naar huis nemen

Zondag, 12.00 uur: Weven op gaas
Weef een mooi omhulsel voor een vaas, pennenbakje of iets dergelijks. Of maak een leuk schilderijtje voor aan de wand. Met dikke materialen ga je aan de slag om een kleurrijk weefsel te maken! Het eindresultaat neem je in z’n geheel mee naar huis.


Zondag, 14.00 uur:
Rondweven
Van een metalen ring  is een weefgetouwtje gemaakt. Leuk om decoratief mee te weven. We spelen met materialen en open ruimtes om tot een leuk geheel te komen. Het eindresultaat neem je mee naar huis en kan je aan de muur of voor het raam hangen.


Zondag, 15.00 uur:
Weven op een Louët weefraam
Op echt weefgetouwtje ga je aan de slag met verschillende materialen. Dik, dun, egaal, bobbels, repen stof, papier, satéprikker en van alles wat voorhanden is. Je mag lekker proberen en ervaren! Na afloop houd je een kleedje over, dat je mee naar huis kan nemen.


Waar: Nederlands Openluchtmuseum, Houtloods, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
Meer informatie:
www.openluchtmuseum.nl en www.crafstcouncil.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen