Week van het Weven 2018

Week van het Weven 2018:  ‘Weven en Wol’, 25 mei t/m 3 juni 2018
Bongastate Fr.


In 2018 haken we aan bij de culturele manifestaties in Friesland vanwege het feit dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Bindpunt Noord werkt daarom actief samen met het textielfestival ‘Wol in de Hoofdrol’ en haar gelijknamige stichting. Het motto is ‘Weven en Wol’; dit omdat het Friese Melkschaap in de schijnwerpers staat.

De plannen omvatten:

·       Atelierroute door de noordelijke provincies, waarbij je allerlei uitingsvormen van het weven zult kunnen bewonderen, van 2D tot 3D, van gebruikstoepassingen tot beeldend werk. Ook mag je verbindingen met andere textiele- en kunstwerkvormen verwachten. 
Meedoen aan de atelierroute? zie tekst verder onder aan. 

·       Weef-in op 26 mei 2018 van 11.00 tot 17.00 uur:  er is in de buitenlucht -maar wel onder een tentdak- plaats voor zo’n 150 personen, jong en oud, om samen te weven! Laat het publiek kennis maken met het ambacht weven in haar vele vormen. Weef mee op je meegebrachte tafelgetouw, bandweefgetouw, weefraam, hevelrietgetouw (rigid heddle loom), pinloom etc. Demonstreer, informeer, en geef weven een feestelijk gezicht. Voor alle leeftijden!

·       Recordpoging Simultaan Weven (tijdens de Weef-in). Nu je er tóch bent: van 13.00 tot 14.00 uur vindt de 1e Nederlandse recordpoging plaats om met zoveel mogelijk mensen gelijktijdig en op dezelfde plaats te weven!

verder kun je genieten van en meedoen aan de initiatieven van Wol in de Hoofdrol:
·       Markt: Wol in de Hoofdrol, 26 en 27 mei 2018
Veelzijdige markt met textiele producten en wol in het bijzonder. Handgemaakt, ambachtelijk, duurzaam, hergebruik, mooie materialen, breien, haken, borduren, weven, quilten, spinnen, vilten, kantklossen, naaien etc. Wol in de Hoofdrol XXL dus!

·       Textiele workshops op zondag 27 mei in de grote tent. Informatie volgt later.

·       Maak een WEEFRAAM en doe mee aan de landschapsroute :
Een route met grote weeframen in noord/oost Friesland als verbindend element in het landschap. Verenigingen, scholen, instellingen, particulieren, buurtschappen doen mee.
Ook leuk voor weefkringen! De atelierroute zal gedeeltelijk samen kunnen vallen met de weeframen- en landschapsroute.  Bouwtekening: de weefraam-bouwtekening, details over deelname en registratie, inleverdatum en logistieke inzameling vind je vanaf medio juli 2017 op de website:
www.wolindehoofdrol.nl
Zie ook pagina: laatste nieuws

Locatie: natuurcamping It Dreamlân te Kollumerpomp: www.itdreamlan.nl
Hier en in de prachtige omgeving zijn overnachtingsmogelijkheden. Op 26 en 27 mei, zullen waarschijnlijk pendelbussen worden ingezet vanaf het nabijgelegen Buitenpost met NS station.

ATELIERROUTE:  wil je meedoen aan de atelierroute? 
Waar: Provincies , Groningen,  Drenthe en Friesland
Voor wie: met je weefkring, of als individueel wever, in je huiskamer of samen met anderen op een leuke locatie of een bij een bestaand atelier, of bij een geinteresseerde galeriehouder.
Meld je vóór 15 november 2017  aan via deze mail: wvhw2018@gmail.com, of bel -ook voor nadere informatie- met Betty Smit 06 18447356


Inschrijfformulier Weef-in en Recordpoging
digitaal te verkrijgen via dit adres of opvragen via een mail aan: wvhw2018@gmail.com 
Inzenden vóór 1 maart 2018.

Vervolg-Informatie
vanaf medio augustus 2017 stelselmatig op dit blog en andere relevantie media. 
Bellen mag ook: Betty Smit 06 18447356

We verheugen ons erop!

Bindpunt Noord, Anneke  Hoogenstrijd, Gineke Luiken, Betty Smit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten